SEP (Sri Lanka) Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl kitabının Tamilce baskısının tanıtımı için toplantılar düzenliyor

Sri Lanka’daki Sosyalist Eşitlik Partisi (SEP), Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl kitabının Tamilce baskısının tanıtımı için halka açık bir dizi toplantı düzenliyor. Kitap, SEP’in (Sri Lanka) yayınevi olan Kamkaru Mawatha (İşçi Yolu) tarafından basıldı. Toplantılar 24 Şubat’ta merkezi plantasyon bölgesi olan Hatton’da ve 1 Mart’ta Sri Lanka’nın kuzeyindeki Jaffna’da yapılacak.

Sosyalist Eşitlik Partisi (ABD) ve Dünya Sosyalist Web Sitesi’nin (WSWS) Uluslararası Yayın Kurulu başkanı David North tarafından yazılan kitap, 2014 yılının ortalarında İngilizce’de yayınlanmıştı ve 2016 yılının başlarında da Sri Lanka’da Sinhala dilinde baskısı yapıldı. Kitaptaki makaleler, 1917’deki Rus Devrimi ve Sovyetler Birliği’nin sonraki yozlaşması üzerine yazılan birçok yalanın ifşa edilmesi açısından kritik öneme sahip.
North’un kitabındaki Marksist analizin önemi, her ülkede hükümetlerin ve büyük şirketlerin, sosyal ve demokratik haklara yönelik saldırıları karşısında işçi sınıfının mücadelelerinin uluslararası ölçekte patlamasıyla vurgulanıyor.

Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl’ın Tamilce baskısının tanıtımının Hatton’da yapılması özellikle önemlidir. Kasaba, işçilerinin çoğunluğunun Tamilce konuştuğu Sri Lanka’nın çay plantasyon endüstrisinin merkezinde yer almaktadır. Geçtiğimiz yılın sonunda on binlerce plantasyon işçisi greve gitti ve ücretlerinin yükseltilmesi için gösteriler düzenledi. Bu mücadelelere sendikalar tarafından ihanet edilirken, Hatton’daki Abbotsleigh Mülkü’nde çalışan plantasyon işçileri, SEP’in politik desteğiyle, daha iyi ücretler, çalışma ve yaşam koşulları için mücadelelerini ilerletmek üzere bağımsız bir komite kurarak cevap verdiler.

Sri Lanka’daki acımasız iç savaşın sona ermesinden neredeyse on yıl sonra adanın kuzeyindeki askeri işgal halen devam ediyor.  Tamil işçileri, gençler ve diğer ezilenler, siyasi mahkumların serbest bırakılmasını ve ordunun işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi talep etmek üzere Jaffna ve yakın kentlerde gösteriler düzenliyor.

Bugün işçi sınıfının karşı karşıya kaldığı sorunlar için Rus Devrimi’nin hayati derslerini anlama arayışında olan işçiler, gençler, öğrenciler ve aydınlar, SEP’in bu önemli kitap üzerine düzenlediği toplantılara ve ardından yapılacak tartışmalara katılmalılar.

Toplantı Detayları

Hatton:

24 Şubat Pazar saat: 10.00

Hatton Belediye Sarayı

Jaffna:

1 Mart Cuma saat: 16.00

Weerasingham Salonu

Gelecek toplantılara ilişkin detaylar daha sonra duyurulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir