Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl kitabının Tamilce baskısı yayınlandı

David North’un Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl kitabı Tamilceye çevrilerek Sri Lanka’daki Sosyalist Eşitlik Partisi’nin (SEP) yayınevi Kamkaru Mawatha (İşçi Yolu) tarafından yayınlandı.

Marksizme ve Troçkizme yapılan paha biçilmez bir katkı olan kitabın Tamilce baskısı, Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi (DEUK) ve onun özellikle Avrupa ve Sri Lanka’daki şubelerinin entelektüel, teknik ve finansal kaynakları sayesinde mümkün oldu. Sosyalist Eşitlik Partisi (Sri Lanka) kitabın Sinhala dilindeki çevirisini 2016 yılında yayınlamıştı.

Kitap, 1917 Rus Devrimi, Sovyetler Birliği’nin Stalinist yozlaşması, Lev Troçki’nin Stalinizme karşı mücadelesi, sürekli devrim teorisi, faşizmin yükselişi, İkinci Dünya Savaşı’nın kökenleri ve sendikaların tarihsel evrimi üzerine polemik tarzındaki makalelerle zengin bir içeriğe sahip. North, Dünya Sosyalist Web Sitesi’nin (WSWS) Uluslararası Yayın Kurulu ve Sosyalist Eşitlik Partisi (ABD)’nin başkanı.

Stalinist bürokrasinin 1991 yılındaki Sovyetler Birliği’ni tasfiyesini takip eden kapitalist zafer gösterisi karşısında, North 20. Yüzyılı neden “tamamlanmamış” olarak tanımladığını açıklıyor.

North “Sovyetler Birliği’nin dağılması kesinlikle büyük öneme sahip bir olay olmasına rağmen, sosyalizmin sarsıcı sonuna işaret etmedi,” diye yazmaktadır. “Tarih devam edecekti. Ve yirminci yüzyıl, savaşlara ve devrimlere yol açan yoğun bir kapitalist kriz dönemi olarak tanımlandığı ölçüde, en uygun şekliyle ‘tamamlanmamış’ olarak nitelendirilir.”

Dördüncü Enternasyonal’in, 65 yılı DEUK önderliğinde olmak üzere, Marksizm için sürdürdüğü 80 yıllık ilkeli politik ve teorik mücadele, sınıf mücadelesinin uluslararası yükselişiyle kesişiyor. Bu dönüşen koşullar ve işçi sınıfının devrimci önderlik krizini çözmeye duyulan acil gereklilik koşullarında, Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci Yüzyıl’ın bu çevirisi, Sri Lanka, güney Hindistan ve dünyanın dört bir yanında sürgündeki Tamilce konuşan işçiler, gençler ve entelektüeller için paha biçilmezdir.

Kitabın Tamilce baskısını Sosyalist Eşitlik Partisi’nin Sri Lanka ve Avrupa’daki şubeleriyle ya da Hindistan’daki DEUK destekçileri grubuyla iletişime geçerek satın alabilirsiniz.

Sri Lanka: Sosyalist Eşitlik Partisi, Telefon: +94113096987, e-mail: wswscmb@sltnet.lk

Hindistan : DEUK destekçileri grubu, Telefon: +91 637 9941 408, e-mail: wsindia2013@gmail.com

Avrupa: email: lepesfrance@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir