Mehring Yayıncılık’ın kitapları İstanbul Kitap Fuarı’nda

Geçtiğimiz yıl kurulan, ABD’deki Mehring Books ve Almanya’daki Mehring-Verlag yayınevleri ile sıkı işbirliği içinde çalışan Mehring Yayıncılık’ın kitapları, 10-18 Kasım tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda sergilenecek. Fuara, her yıl yaklaşık yarım milyon insanın katıldığı tahmin ediliyor.

Mehring Yayıncılık’ın kitapları

Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi’nin (DEUK) siyasi çizgisini benimseyen Mehring Yayıncılık, David North’un Savunduğumuz Miras eserinin yanı sıra, dört önemli kitap ve broşür daha yayınladı: Castroculuk ve Küçük Burjuva Ulusalcı Politikalar2017 Uluslararası Çevrimiçi 1 Mayıs ToplantısıTarihsel ve Uluslararası Temellerimiz – Sosyalist Eşitlik Partisi (ABD) ve Sosyalizm ve Savaşa Karşı Mücadele.

Dünya Troçkist hareketi tarafından üretilen çağdaş Marksist literatürün Türkçede yayınlanması, DEUK’un Türkiye şubesinin inşasının teorik ve siyasi temellerinin oluşturulmasında son derece önemli bir yer tutmaktadır.

David North’un Savunduğumuz Miras’ın Türkçe basımına yazdığı önsözde belirttiği gibi: “Savunduğumuz Miras’ın Türkçe çevirisinin yayınlanmasına özel önem kazandıran şey, yalnızca Troçki’nin Türkiye’de sürgünde olması ile Dördüncü Enternasyonal’in tarihi arasındaki bağlantı değildir. Türkiye’nin dünya emperyalist sisteminin jeopolitikasında işgal ettiği son derece önemli konum, bu ülkedeki sınıf mücadelelerinin devasa boyutlar edineceğinin güvencesini vermektedir. Bu yüzden, Troçkist hareketin Türkiye’de inşa edilmesi, Dördüncü Enternasyonal’in asli bir stratejik görevidir. Bu, Türkiye işçi sınıfının ve gençliğinin ileri kesimlerinin, öğretiye bağlı Troçkistler tarafından, Marksizm karşıtı revizyonizmin farklı biçimlerine, özellikle de Michel Pablo’nun (1911-1996) ve Ernest Mandel’in (1923-1995) tasfiyeci anlayışları ile bağlantılı olanlara karşı verilmiş uzun mücadelenin tarihi konusunda eğitilmesini gerektirmektedir.”

Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi, uluslararası işçi sınıfının, savaşa karşı mücadeleyi sosyalizm uğruna mücadele ile birleştirirken savaşa son verebilecek tek toplumsal güç olduğu konusunda ısrar etmektedir. DEUK, emperyalist bir kan banyosunun yalnızca olası değil, uluslararası işçi sınıfının devrimci Marksist bir program temelinde müdahale etmemesi durumunda kaçınılmaz olduğunu vurgulamaktadır. Bu eserler, işçilere ve gençlere, yeni ve çok daha büyük bir savaş tehlikesine karşı koymak için berrak bir sosyalist perspektif sağlıyor.

Mehring Yayıncılık, David North’un Rus Devrimi ve Tamamlanmamış Yirminci YüzyılRus Devrimi’ni Neden İncelemeliyiz? eserlerinin ve Lev Troçki’nin Ekim Dersleri’nin Türkçe basımlarının yanı sıra Çar’dan Lenin’e DVD’sini de yayınlamaya hazırlanıyor.

İstanbul Kitap Fuarı’nda, Mehring Yayıncılık’ın kitapları 3. Salon 3604 D numaralı h2o Yayıncılık standında sergilenecek. Tüm işçileri, öğrencileri, aydınları ve okurlarımızı, Mehring Yayıncılık’ın kitaplarını temin etmeye ve Türkiye’de sosyalist ve enternasyonalist bir işçi sınıfı önderliğini; yani Sosyalist Eşitlik Partisi’ni inşa etmek için bu son derece önemli eserleri dikkatle incelemeye çağırıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir